Is een blog wel echt nodig?

 Een vraag die ik stelde: is een blog wel echt nodig?

❓Wat wil je met een blog bereiken

Sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram, ... zijn zo uitgebreid en hebben zoveel mogelijkheden om informatie te delen. Vaak ook negatieve informatie. En wanneer je die dingen allemaal begint te lezen, dan blijven vaak die negatieve dingen meer hangen dan de positieve dingen.

Er zijn misschien wel een aantal redenen waarom je een blog wil starten. 

Voor mij zijn de belangrijkste redenen: 

  • dat ik schrijven leuk vind en graag creatief bezig ben,
  • dat ik mijn opgedane ervaringen en indrukken die ik tijdens één of ander fiets rit, wandeling, evenement, ... wil delen, 
  • dat ik mensen met soortgelijke interesses, wil inspireren, helpen en hun leven wil verrijken,

❓Welke informatie wil je op een blog plaatsen

Op mijn website kan men heel wat informatie terugvinden van de dingen waarmee ik in mijn vrije tijd mee bezig ben.
Ik ben nogal sportief aangelegd en fietsen πŸš΄ is mijn voornaamste bezigheid. Ik doe dat ook in clubverband. Ik ben namelijk lid van 'De Schoonderbuukse trappers'. Ik ga vaak alleen fietsen, met vrienden of met mijn vrouw.
Een zondagse wandeling met de paarden πŸ΄ is sinds enkele jaren weer een wekelijkse bezigheid. Een uurtje ontspannen met de paarden in de natuur.

Ik ben ook al meer dan 40 jaar lid van 'KWB Schoonderbuken'. En ook al een hele tijd bestuurslid. Vanuit die rol heb ik dan ook al tal van activiteiten (mee) georganiseerd. Waaronder: het jaarlijks toneel, de jaarlijkse quiz, de jaarlijkse (Halloween) wandeling, ...
Voor het jaarlijks toneel werd er me in 2004 gevraagd om zelf eens een stuk te schrijven. En dat beviel me toen wel. Sindsdien zijn er nog een aantal toneelstukken van de band gerold.
Tijdens de Corona-periode in 2019 werd er door KWB Schoonderbuken een winterwandeling georganiseerd waarop men kon luisteren naar een Kerstverhaal dat via een QR-code op verschillende plaatsen, ter beschikking werd gesteld. Dit kortverhaal heb ik toen ook mogen schrijven.

Enige tijd geleden heb ik het tekenen en schilderen op een tablet ontdekt. Wanneer er 's avonds niets op TV is, probeer ik nog een beetje creatief om te gaan met mijn pencil. Tegenwoordig grijp ik al eens graag terug naar de echte olieverf en kwast 🎨 om iets op doek te schilderen of een tekening in pastel te maken op papier.

Dus, informatie over fietsen 🚴 paardrijden 🐴 toneel πŸŽ₯ (kort)verhalen πŸ–‹ teken en schilderen 🎨 ga je kunnen terugvinden in mijn blog. 

Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de kleine dingen en van de tijd die ik heb wanneer ik niet aan 't werken ben, bezig ben met huishoudelijke taken of klusjes in de tuin.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quizzen voor een goed doel

Paardenuitwerpselen op de openbare weg

Het nieuwe fietsseizoen is terug begonnen