Oktober is de laatste maand van het wielerseizoen

 Tijdens de echte zomerperiode (juli/augustus) was het niet veel soeps. Zonnige dagen/weken werden vaker afgewisseld met regendagen/-weken. Maar hoor je zeker niet klagen. 😎
Tijdens de maand september en de eerste 2 weken van oktober beleefden we dan weer een echte nazomer. Fietsweer bij uitstek. Alleen was het 's morgens wel voelbaar frisser. Maar eens het zonnetje 🌞 van de partij, was het aangenaam warm. Wel stak de wind 🌬 geregeld op en die was met z'n goed voelbaar.

De maand oktober is dan ook de laatste maand van het wielerseizoen. Vanaf dan zijn de ritten opnieuw in de namiddag gepland en worden ze ook terug korter. Logisch eigenlijk want vanaf dan moet je ook stilaan beginnen afbouwen. 
Nadien is het dan nog rustig bezig blijven. Dat wil niet zeggen dat je dan moet stoppen met fietsen. Je moet wel in beweging blijven maar dat hoeft dan niet noodzakelijk met fietsen te zijn. Er zijn dan andere manieren. Gaan zwemmen of gaan fitnessen bijvoorbeeld.

Eerlijk gezegd, zijn die bezigheden niet zo aan mij besteed. Maar wandelen is dan weer wel een goede optie. Goed aangekleed en een stevige wandelschoen aan, de koude trotseren. 

Persoonlijk mag het voor mij kraken dat het vriest. Als het maar droog blijft. Dan zal ik eerder mijn fiets pakken en buiten gaan fietsen. Af een toe wat gravelen of toch maar op de weg blijven fietsen. Maakt niet uit.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quizzen voor een goed doel

Paardenuitwerpselen op de openbare weg

Het nieuwe fietsseizoen is terug begonnen