Paardrijden kan ook best zwaar zijn.

Paardrijden kan ook wel best zwaar zijn. Zeker wanneer je moet oefenen om een dressuurproef te rijden of om een springparcours af te werken. Dat laatste is alvast niet aan mij besteed. Mijn voorkeur gaat uit naar dressuur. Het paard waarmee ik rijd, is ook een echt dressuurpaard. In principe springt wel elk paard maar mijn paard loopt nog liever de balken omver in plaats van erover te springen.


Je hebt uiteraard verschillende categorieën van dressuur. Beginnelingen 1 en 2, licht 1 en 2, midden 1 en 2 en als laatste heb je nog zwaar 1 en 2. Iedereen begint uiteraard in de laagste categorie 'beginnelingen 1' en naargelang je presteert kan je van niveau stijgen. Dat betekent dan ook dat je in eerste instantie veel moet oefenen en veel tornooien moet rijden en ervoor zorgen dat je bij de eerste (drie of soms vier) moet zijn om punten te behalen.

Voor mij is paardrijden een bijkomende bezigheid. Ik neem deel aan tornooien om iets bij te leren en me te amuseren maar niet zozeer om prijzen te rijden. Dat wil uiteraard niet zeggen dat ik me hiervoor niet wil inzetten. Integendeel. Ik train wel geregeld maar niet zoals de echte ruiters trainen. 

Je ziet ook meer en meer dat dressuur meer en meer uitgeoefend wordt door (jonge) meisjes. De concurrentie is des te groter geworden. Vooral als een iets oudere man 😎.Reacties

Populaire posts van deze blog

Quizzen voor een goed doel

Paardenuitwerpselen op de openbare weg

Het nieuwe fietsseizoen is terug begonnen