Lang leve de vakantie!

Juni, het school loopt op z'n einde, de examens zijn bijna achter de rug. Iedereen snakt naar een beetje vakantie. Met de temperaturen van afgelopen dagen hoef je niet persé naar het buitenland. Tenzij je andere vakantieplannen hebt natuurlijk.

Desondanks het mooie weer hier in België op dit moment, kiezen we toch voor enkele andere bestemmingen. Als je zo een vakantie plant kan je uiteraard op voorhand niet weten wat voor weer het hier in België gaat zijn of wat voor weer het in het buitenland gaat zijn. Het zijn dus op voorhand keuzes maken. We gaan een rondrit met de auto maken doorheen Duitsland, Italië, Zwitserland en Frankrijk. We proberen dan ook niet meer dan max. 500 km. met de auto te rijden. 

Hoe ziet onze vakantie eruit?

Tussenstop in Duitsland

De eerste dag rijden we ongeveer 500 km. om toch al halfweg onze eerste bestemming nl. de Dolomieten, te geraken. Daar verblijven we 1 nacht. We verblijven ergens aan de Rijn daar waar de Rijn de grens is tussen Frankrijk en Duitsland. De dag nadien na een lekker ontbijt, rijden we ongeveer 500 km. verder naar onze eerste echte bestemming nl. Alta Badia.

Tussenstop de Dolomieten in Italië

In de Dolomieten verblijven we 3 dagen/nachten. Een prachtige streek waar heel wat te beleven is. De bergen zijn daar geklasseerd als werelderfgoed. Je kan er wandelen, fietsen en vooral genieten van de prachtige uitzichten. In de winter zijn deze gebieden de grote trekpleisters om te gaan skiën. Na ons verblijf in Alta Badia rijden we verder richting de kust. Zo 'n 180 km. verder naar beneden. Ter hoogte van Venetië.

Tussenstop de Italiaanse kust ter hoogte van Venetië

Op onze tweede echte bestemming verblijven we ook 3 dagen/nachten in een B&B. Net bij ons verblijf is een treinstation waar we de trein kunnen nemen naar Venetië. Deze stad bezoeken is uiteraard een 'must' als je daar in de buurt logeert. Vervolgens rijden we langs de Gardameer door naar het Comomeer. Een afstand van ongeveer 285 km. 

Tussenstop aan het Comomeer (IT)

Aan het Comomeer verblijven we 3 dagen/nachten. Daar zitten we aan de 3 grote meren. Het Comomeer, Luganomeer en het Maggioremeer. Vandaar rijden we naar onze laatste echte bestemming: de Vogezen in Frankrijk. De kortste weg is door Zwitserland. Een afstand van ongeveer 400 km. De route gaat via Andermatt. Hopelijk kunnen we daar eens stoppen en langs de Furkapas of de Gotthardpas passeren.

Tussenstop in de Vogezen (FR)

Onze laatste bestemming is in de Vogezen. Een gebergte in Frankrijk. Daar zullen we nog 2 dagen/nachten verblijven. Vervolgens is het terug naar België. Een afstand van ongeveer 500 km.

Tijdens deze reis is het genieten van de uitzichten, de rust, het eten en het drinken en vooral van het goede gezelschap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Quizzen voor een goed doel

Paardenuitwerpselen op de openbare weg

Het nieuwe fietsseizoen is terug begonnen