Quizzen voor een goed doel

 

Elk jaar quizt KWB Schoonderbuken voor een goed doel.

Dit al sinds 2010. (Met uitzondering van de Corona jaren.)

We maken de quiz plezant en gemakkelijk. De quiz heet dan ook 'de plezantste en gemakkelijkste quiz van het jaar'. 

De opbrengst van de quiz gaat integraal naar een goed doel dat we elk jaar opnieuw kiezen. (Uiteraard na aftrek van al onze kosten.) Vaak quizzen we voor een goed doel in de buurt.
Maar dit jaar was het enigszins anders. Het gekozen goed doel dat we dit jaar hebben gekozen was: het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ). De organisatie die achter de zelfmoordlijn 1813 zit. 
Het kloppend hart van de Zelfmoordlijn, zijn haar vrijwilligers. Mensen die een luisterend oor bieden aan de oproepers. En om die vrijwilligers de nodige begeleiding en opleiding te kunnen geven, zijn er uiteraard centen nodig.

In het verleden quizden we al voor:
  • De Reumakliniek in Pellenberg
  • A.L.S.
  • Sint-Jozef school van Schoonderbuken
  • Ziekte van duschenne
  • Dagcentrum De Groenhoef
  • Kom op tegen Kanker
  • think pink
Het aantal deelnemers op de plezantste en gemakkelijkste quiz van het jaar varieert tussen de 300 en 360 personen. Per ploeg mogen er max. 6 quizzers deelnemen. Hiervoor hebben we uiteraard een grote zaal nodig. De quiz gaat dan ook altijd door in de rode zaal van Den Egger. Daar hebben we ook alle faciliteiten qua geluid, belichting en catering. En er is een grote parking. 
De allereerste quiz in 2010 ging door in de zaal van 'Oud Schunnebroeck'. het aantal ploegen was toen zeer beperkt. Het jaar nadien moesten we dan uitwijken naar een grotere zaal.

Wat is het succes van deze quiz?
We hanteren al jaren hetzelfde concept: gemakkelijk en plezant en ook interactief.
Je hoeft geen echte quizzer te zijn om deel te nemen.

Wie/wat is KWB Schoonderbuken?

Een vereniging die werd opgericht in 1977. Ze organiseren jaarlijks meer dan 10 activiteiten waaronder ook de plezantste en gemakkelijkste quiz van het jaar. Wil hierover meer weten bezoek dan de website van KWB Schoonderbuken.Reacties

Populaire posts van deze blog

Paardrijden kan ook best zwaar zijn.

Lang leve de vakantie!

De langste rit van 2023