Fietsweekend in de Vogezen (1)


Sinds 2020 maken we al plannen om in de Vogezen te gaan fietsen. Telkens kwam Corona roet in het eten gooien. Vandaag maken we opnieuw plannen en hebben we een datum vastgelegd. 
Van 27 mei'22 tot 30 mei'20 gaan we met enkele DST'ers (DSchoonderbuukse Trappers) enkele beklimmingen trotseren in de Vogezen.

Momenteel zijn we op zoek naar een geschikte locatie om van daaruit te vertrekken met de fiets. Het Corona tijdperk lijkt voorbij en dat is ook te merken wanneer we een goed hotelletje proberen te boeken.

Alsof iedereen zijn tijd probeert in te halen en op (fiets)vakantie wil gaan ... Maar in de regio zijn er wel voldoende mogelijkheden. De Vogezen is van hieruit niet ver weg. Hoogsten 4u. met de auto en dan ben je er. 

De periode dat we gaan is ook een verlengd weekend. Donderdag 26 mei'22 is het O.L.H. Hemelvaart. Met een extra snipperdag op vrijdag ben je 4 dagen met verlof. Ideaal om een (korte) vakantie in te lassen.

Vrijdagmorgen vroeg vertrekken en dan zijn we normaal gezien tegen de middag in de Vogezen. Dan kunnen we gerust al een eerste korte rit maken. Nadien kunnen we inchecken, een douche nemen en vervolgens aperitieven alvorens aan tafel te gaan.

Na een stevig ontbijt op zaterdag hebben we een ganse dag om te gaan fietsen. Er zijn wel een aantal mooie beklimmingen die we kunnen doen.

Idem voor zondag. Een ritje in de voormiddag en een ritje in de namiddag. En nadien zelfs wat gaan genieten en ontspannen in de wellness. (Als die er is natuurlijk.)

Maandagmorgen na het ontbijt terug inpakken en uitchecken en vervolgens terug huiswaarts rijden. 

Hopelijk is dan ook het 🌞 zonnetje van de partij zodat we er een leuk weekend kunnen van maken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Paardrijden kan ook best zwaar zijn.

Lang leve de vakantie!

De langste rit van 2023