Binnen en/of buiten fietsen

⛅⛈🌂Weer of geen weer, tegenwoordig kan je altijd fietsen. 
Is het weer te slecht dan kan je nog altijd op de rollen fietsen. (Als je rollen hebt tenminste.)

(Bijna) iedereen heeft tegenwoordig wel één of ander merk van rollen in huis. De moderne rollen zijn voorzien voor bijna alle fietstypes. Mountainbikes, koersfietsen met schijfremmen of met gewone velgremmen. Losse of vaste rollen, voor iedereen wat wils. 

Met de rollen van tegenwoordig kan je zelfs al wedstrijden (tegen elkaar) rijden, bekende wielerwedstrijden rijden of bekende cols beklimmen. Alleen je rijdt je ritten binnen. 
Ttz: Wanneer je de rollen buiten in een overdekte ruimte kunt plaatsen, dan rijd je natuurlijk buiten. Je kan dan ook genieten van de buitenlucht. 

Je kan je virtuele omgeving presenteren op een TV scherm, laptop of tablet zodat je kan zien waar je aan 't rijden ben. Je kan zelfs berg op en berg af rijden. Niet fysisch natuurlijk maar je gaat snel voelen wanneer je aan het trappen bent, dat je zwaarder of lichter aan het trappen bent. Het is alsof je een buitenrit aan 't rijden bent. Alleen heb je dan wel geen last van tegenwind of andere weersomstandigheden.

Wanneer het weer het echt niet toelaat om buiten te gaan fietsen, zijn rollen de ideale oplossing.

Ik heb er lang over nagedacht om me ook degelijke rollen aan te schaffen. Tot nog toe heb ik het niet gedaan. Ik verkies nog altijd om buiten te gaan fietsen. De weersomstandigheden mogen dan al iets minder zijn, dan nog zal ik mijn fiets pakken om buiten een toerke te gaan doen. Tegenwoordig heb je ook al degelijke kledij voor de verschillende weersomstandigheden. Alsook bepaalde fietsmaterialen kunnen aangepast worden. (Het plaatsen van bredere en duurzame bandjes bijvoorbeeld, reflectoren, spatborden, ...)

Maar iedereen zijn keuze. 

Er zijn nu eenmaal, salonfietsers 😎 (die komen alleen buiten met hun fiets wanneer het warm en mooi weer is) of rollenfietser (die fietsen binnen als het regent ⛈ of sneeuwt ⛄) en je hebt de allround fietsers (die rijden buiten, ongeacht de weersomstandigheden).


Reacties

Populaire posts van deze blog

Paardrijden kan ook best zwaar zijn.

Lang leve de vakantie!

De langste rit van 2023