Fietsen (of sporten in't algemeen) is gezond ...

 Vanavond vernam ik van een 🚴🏻 collega dat ze deze voormiddag geconfronteerd werden met een een collega 🚴🏻 die onwel geworden was tijdens de laatste kilometers huiswaarts ...

De 🚴🏻 collega had gemeld dat hij zich niet goed voelde en dat hij wel alleen naar huis wilde fietsen. De andere 🚴🏻 collega's lieten hem in geen geval alleen naar huis fietsen en fietsten met hem mee naar huis.

Onderweg gebeurde dan wat niemand had verwacht ... De 🚴🏻 collega  viel met zijn fiets op de grond. De eerste tekenen waren niet veel belovend. Er stopte onmiddellijk iemand met de auto. Die persoon begon de eerste zorgen toe te dienen en begon onmiddellijk met reanimatie. De andere 🚴🏻 collega's hebben meteen de hulpdiensten gebeld. Die waren snel ter plaatse en namen de reanimatie onmiddellijk over.

De gevallen 🚴🏻 collega werd nog naar het hospitaal gevoerd voor verdere verzorging. Jammer genoeg heeft hij het niet gehaald ✞✞

Wanneer dit niet het eerste geval is (en waarschijnlijk ook niet het laatste zal zijn) dan kan je als individu of als club allerlei theorieën gaan ontwikkelen, dingen gaan bekijken, vragen gaan stellen. Kortom er gaat dan van alles door je hoofd of door de hoofden van anderen.
Wat als ..., Indien dat ..., als ..., als ..., hoe dat ..., 1001 vragen ... ❓❓❓

Welke (preventieve) maatregelen wil/kan je als club nemen?

Wat je volgens mij wel kan doen, is zoveel mogelijk mensen aansporen om een EHBO cursus te volgen. De basistechnieken aanleren om de eerste zorgen toe te dienen en te leren reanimeren. Is dit sluitend? Neen, natuurlijk niet. Maar het kan wel helpen om eventueel erger te voorkomen en misschien ook wel levensreddend zijn.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Paardrijden kan ook best zwaar zijn.

Lang leve de vakantie!

De langste rit van 2023