Doet eens (een beetje) zot 🤪

Zo een titel voorspelt niet veel goeds. Alhoewel ... 🤔
Ik begin meer en meer te genieten van langere ritten. En met langer bedoel ik dan meer dan 150 km. 😋
Weliswaar aan een rustiger tempo zodat je het aantal kilometers wel kunt afleggen.

Zo kreeg ik een (zot) idee om op een dag eens meer dan 300 km. te gaan fietsen. Ik legde mijn voorstel uit aan mijn goede vriend Jurgen. En die was meteen verkocht! We zouden de rit samen gaan rijden.

Ik had een ritje uitgestippeld naar Cadzand-Bad in Nederland. Als je die richting uitgaat, dan vallen de hoogtemeters wel gerust mee. Bij het maken van de rit heb ik rekening gehouden om langs een aantal waterlopen (Vaart, Nete, Zeekanaal, Rupel, Schelde, Damvaart, ...) te fietsen. Langere stukken en waar je rustig kan fietsen zonder al te veel verkeer. 

Route: 
Schoonderbuken, Aarschot, Werchter, Wijgmaal, Mechelen, Ruisbroek, Rupelmonde, Temse, Belsele, Moerbeke, Wachtebeke, Zelzate, Assenede, Watervliet, Ijzendijke, Cadzand, Cadzand-Bad, Sluis, Aardenburg, Balgerhoeke, Zuid-Tragel, Gent, Melle,  Schellebelle, Schoonaarde, Lebbeke, Buggenhout, Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Hombeek, Boortmeerbeek, Rotselaar, Wezemaal,  Nieuwrode, Houwaart, Schoonderbuken.
Aantal km: 321
Aantal hm: 650

In Temse zijn we de eerste keer gestopt om een foto te nemen op de brug over de Schelde. 


Vervolgens zijn we doorgereden tot in Sinaai. Daar hebben we ons eerste terrasje gedaan. 








In Zelzate hebben we even stilgestaan voor de brug over het kanaal Gent-Terneuzen om een grote tanker door te laten. 

Vanaf dan is het richting Nederland fietsen. In de nabijheid van Watervliet steken we dan de Nederlandse grens over. Vanaf daar 👉 is het heerlijk fietsen. Als fietser ben je -de koning te rijk- zoals ze hier zeggen. Daar kom je op fietspaden, wat zeg ik ... fietswegen terecht waarvan zie hier in België enkel maar kunnen van dromen. Wel ervaren we dat we richting de kust aan het rijden zijn. De wind is voelbaar aanwezig. Maar dat belooft voor de rit terug. Dan gaan we de wind in de rug hebben.

In Cadzand-Bad nemen we rustig te tijd om enkele foto's te nemen en een terrasje op te zoeken zodat we de innerlijke mens kunnen versterken en onze drinkbussen kunnen bijvullen.

Het is 14:30 wanneer we in Cadzand-Bad terug vertrekken. De 2de 160 km. moeten nog afgelegd worden. Vanuit Cadzand-Bad rijden we dan richting Sluis en zo verder door naar Eede. Daar rijden we terug de Belgische grens over. Weg goede fietswegen. Welkom terug op de Belgische fietswegen. Via het Afleidingskanaal van de Leie en het kanaal Gent-Brugge rijden we richting Gent.
Daar houden we even halt om enkele foto's te nemen. Het is bijna 18:00 en we moeten nog 100 km. fietsen. Nog even wat bijtanken en dan weer de fiets op. 
Vervolgens volgen we een hele tijd de Schelde tot in Schoonaarde. Vandaar fietsen we richting Lebbeke.

In Hombeek rijden we terug de Vaart op richting Mechelen. Vandaar terug richting Schoonderbuken.

Het is bijna 22:30 wanneer we terug thuis arriveren. Gelukkig hadden we onze lichtjes mee voor onderweg want het was nodig. Daar hadden we wel aan gedacht om die mee te nemen.

Het was een leuke maar lange rit. We hadden er ook een mooie dag uitgekozen. Ideale temperatuur en de wind mee in het terugkomen.

Belangrijke dingen als je zo een lange tocht doet:
- Voldoende eten en drinken meenemen en onderweg op tijd stoppen om een terrasje te doen.
- Uiteraard niet te lang blijven zitten op het terras want de spieren verzuren snel.
- Lichtjes meenemen in het geval dat het donker wordt.
- We hadden voldoende reservemateriaal bij. Elk 3 binnenbandjes en ik had ook een buitenband mee. Gelukkig hebben we geen platte band(en) of technisch defect gehad.

In 2022 nog eens iets zot doen 🤪🤪

Reacties

Populaire posts van deze blog

Paardrijden kan ook best zwaar zijn.

Lang leve de vakantie!

De langste rit van 2023